Platforma-Taktyczna gier zespołowych

Platforma społecznościowa Polskich graczy Delta Force Xtreme

#1 2013-02-07 23:23:45

Czarny986

Administrator

Punktów :   

Społeczność portalu

Społeczność portalu z założenia twórców i osób póki co do niej należących nie ma być swojego rodzaju klanem.
Nie gramy sportowo. A uczestnictwo w platformie nie wymaga konkretnych umiejętności czy wiedzy.
Społeczność platformy ma być małym zbiorowiskiem jeśli to możliwe " lepiej " znających się graczy w DFX. Które to znajomości mogą zaowocować różnymi przeniesieniami współpracy na inne rodzaje produktów na platformę PC.

Nie jesteśmy klanem!

Mimo że założenia są łudząco podobne do klanu, jednak nim nie jesteśmy. To co razem tworzymy to współpraca, graczy z różnych środowisk i dziedzin nad stworzeniem swoistego symulatora działań militarnych który byłby alternatywą dla obecnych gier i serwerów, tak samo społeczność którą reprezentujemy ma być również alternatywą dla społeczności, klanów dostępnych w internecie. Mianowicie nie jest to społeczność ciśnieniowa. Każdy może mieć tutaj swoje miejsce tak długo jak długo będzie czerpał radość z rozgrywki i szanował innych graczy i decyzje podjęte wspólnie. Jesteśmy otwarci na każdych graczy, w różnym wieku. W naszym środowisku ilość popełnianych średnio dziennie " morderstw " nie ma NAJMNIEJSZEGO znaczenia! Zarówno jak reputacja, status klanowy czy inne rzeczy które możecie wymyślić. Dla nas osoba która jest bezwartościowa dla klanu który zajmuję się rozgrywkami sportowymi, dla naszej społeczności może się okazać nieocenionym graczem i towarzyszem na placu boju.

Liczysz się Ty, Twoja satysfakcja z współpracy i Twoje podejście. Nie staty i umiejętności!

Liczy się podejście! Każdy członek platformy szuka u nas ( i znajdzie prawdopodobnie ) odmienności, od tego co zastaje na obecnych serwerach DFX. Tutaj podejście do gry jest diametralnie różne, wydaje mi się że z racji tego że jest to symulator gracze muszą podchodzić poważniej do całej zabawy, poważniej znaczy z obowiązkowością na tyle na ile starczy czasu i jest to możliwe. Otóż u nas z racji hermetyzacji i mniejszej ilości uczestników odpowiedzialność graczy jest niezbędna dla dalszego rozwoju.

Gwarancja rozwoju

Rozwój platformy jest nieunikniony. Mamy wszystkie możliwości aby rozdmuchać całe przedsięwzięcie do znacznych rozmiarów. Jest już stały serwer, są poważnie myślący ludzie którzy mam nadzieję będą trzymać w ryzach pewne elementy platformy. We've got GUTS and MEANS TO DO IT!

Najważniejszym sukcesem platformy jest to że prawdopodobieństwo jej zniknięcia jest na tyle prawdopodobna na ile prawodpodobny jest koniec internetu. Dopóki będę miał środki i możliwość hostowania serwerów platforma będzie istnieć niezachwialnie niezależnie od ilości uczestników. Mimo że gram w inne gry, raczej nikłe prawdpodobieństwo że przejdę na inną platformę ponieważ żadna inna znana mi gra z różnych względów nie daje takich możliwości jak produkty NL. Stąd na pewno platforma będzie istnieć jak długo będę istnieć ja, moje źródło internetu i mój komputer co raczej jest gwarantowane na lata. Gracze, członkowie będą się zmieniać, odchodzić, wracać. Zmieniać się pokolenia graczy. DFX to gra kultowa, każdy zna serię. Jest łatwo dostępna, przypuszczam że gdy ruszymy już w internet z naszym pomysłem znajdziemy wielu ohcotników którzy pozwolą nam rozwijać naszą pasję i hobby.

Klanem nie jesteśmy, ale treningi są!

Z racji tego aby symulator był symulatorem, gracze powinni mieć odpowiednią wiedzę taktyczną czysto poglądową przynajmniej do odnalezienia się w konkretnej roli członka zespołu. Dla tego każdy jeśli będzie miał chęć będzie mógł przereferować sobie wypociny taktyczne pisane i zamieszczane na forum. Wyciągać z nich coś dla siebie, dodawać swoje opinie i uwagi a później w miarę możliwości stosować w praktyce. Aby szlifować wiedzę i zgranie odbywać się będą treningi raz na jakiś czas aby troszkę popracować w grupie. Szczególnie jeśli wejdzie w życie nowe zagadnienie taktyczne oraz na platformie znajdą się nowi członkowie grup bojowych.

Terminy spotkań

Terminy spotkań na platformie są obowiązkowe. Każdy powinien w miarę możliwości się na nich pojawiać. Mimo że serwer będzie stawiany często lub stale to jednak nie znaczy że symulacje będą prowadzone codziennie. Symulacje i gry na większą skalę będziemy prowadzić w konkretne dni jako cżłonkowie platformy. Najczęściej w weekendy wieczorami bądź rano. Raczej rano ponieważ wieczorami każdy na imprezy chodzi itp.

W środku tygodnia jest praca, szkoła, obowiązki. Stąd oczywiście norma że serwery i spotkania obowiązkowe nie będą w tedy organizowane. Nasze spotkania będą organizowane dwa razy w tygodniu w weekend. Piątek, sobotę i niedzielę. O terminażach i godzinach spotkań dowiecie się w odpowiednim dziale jeśli takowe będzie. W odpowiednim czasie zostanie umieszczona informacja o zbliżającym się spotkaniu i jego charakterze. Obowiązkiem minimalnym jest pokazać się raz w tygodniu na serwerze w ustalonym terminie spotkania organizowanego. Sądzę że jeśli wejdzie wam to w krew sami będziecie się starać jak najczęściej znajdywać czas na pogranie tych 2-3 godzinek może i dłużej. Przecież praca zespołowa to coś dla czego tu jesteśmy prawda?!

Podsumowując. Jeśli chcesz spróbować swoich sił w projekcie prowadzenia symulacji na grze arkadowej jaką jest DFX oraz inne platforymy gier producenta NL takich jak BHD, JO. Chcesz poznać nowych ludzi pełnych zapału i chęci do DZIAŁANIA.Jesteś w odpowiednim miejscu Zapraszamy do rejestracji!

Ps:

Jeśli to co tutaj przeczytałeś sprawiło że Ci dygnął na samą myśl o zajebistych grach, już widzisz te przemieszczające się pod osłoną nocy ubezpieczające się zespoły z włączonymi noktowizorami i wytłumioną bronią porusające się ukradkiem dokładnie i powoli, precyzyjne, śmiercionośne. Sama myśl o dobrze zgranym zespole wciska Cię w fotel i powoduje marzenia nieprzespanej nocy. Powiem Ci jedno.

Witaj wśród nas chłopie, zakładaj szmaty, maluj japę, pakuj sprzęt. Wyruszamy na robotę, odjebmy paru złych kolesi a Bóg przesieje resztę.

Gdy umrę, pochowajcie mnie do góry nogami, tak aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę!